CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Monday, March 23, 2009

From Sg. Udang to TESCO to.............

From Sg. Udang.......we'll gerak ke bandar........sempat makan2 kat tepi pantai tu.....pantai klebang kot....lupa ler.........pekena ABC special, cendol, rojak tahu & char kuew teow.........yummy yummy yummy..........serious wei!.......mmg sgt yummy esp cendol tu............tp sorry dong.........i x snap gambar2 ler..............malu ler plak..........ceh!........tetiba jer malu yerk.........bukan apa, ramai bebenor org kat situ...........tu yg jadi pemalu sikit tu......

Lepas isi perut...........tuju ke TESCO plak........kengkonon nak cari susu Batrice..........tp nan ada........benda lain yg di cari.........benda lain yg di beli...........

Kemain ligat anak dara nie menolak troley mini tu.........hu hu hu......kena beli stock diapers.......order x sampai lagi.......

Kelakar ok........ala2 memalukan gark ler........I x tahu plak mini troley tu tak leh bwk keluar......means x leh lepas dari cashier......anak dara sorang tu kemain semangat menolak sampai keluar..........dgn di temani mama dia ngan rasa tidak bersalah......sekali pak guard tu tahan......

"dik.....troley kecik nie x boleh bwk keluar yerk!"

wah......rasa cam nak cari tempat nyorok jer.............di tambah lagi si Batrice x mau pulangkan balik troley tu.........hu hu hu..........tragis gark ler di situ dgn aksi tarik menarik troley di ant batrice dgn pak cik guard tu...........wakakkakaahh

From TESCO gerak ke bandar plak.........x tahu sebenarnyer nak kemana lagi............pusing2 ingat nak naik Menara Taming Sari........skali laling hubby kata..........jom naik River Cruise.....ho ho ho...........ok ler ........tu pun time beli tiket tu dah kul 7.45 mlm..........b4 that, sempat call Oli tanya mana tempat nak beli tiket & tempat naik Malacca River Cruise tu.....thanks Oli...........

Tiket dewasa RM10 .........kanak2 2 tahun & ke atas RM5............almost kul 9 pm pun masih ramai lagi yg beratur...............

See...........ramai umat manusia...........beli tiket dulu pastu baru beratur tunggu turn nak naik Cruise tu.........loteh den menunggu hah !............bukan kejap.....lama plak tu...........nasib ler tepi2 tu ada kerusi kan.....

Penat sungguh nak menunggu cruise tu datang.........kita lepak2 dulu yerk.........

Batrice plak..........mulut bising sibuk ckp "nak naik boat " "nak naik boat......."sabar sayang yerk.......belum turn kita lerrr...........


12 Kata Mereka:

eija28 said...

ish...lajunyer ko hapdet...zana...eija lom pernah naik cruise tu...taming sari pun lom pernah naik lg....hujung minggu nie nak blk melaka....cendol tu zana mkn kat mana?

Jasfyra said...

wah bestnya...lps ni nk naik gaka r cruise tuh..aritu aku melopong je pandang zana..kekeke

Emy Omar said...

Zana..akak dulu naik cruise tu pun kena beratur panjang gak..gile2 punye panjang tau kalau time cuti sekolah..(walaupun duduk melaka tapi time orang ramai tu la gatal nak naik gak ;p)
Wah..jahatnye,dah sampai sg udang bukanye nak datang umah akak..lain kali sok datang sekali lagi bagi tau eh..boleh la plan jumpe ke apa ke..tu pun kalau ko sudi nak datang singgah umah akak..datang eh next time..
Budak2 ni pun kalau g tesco berebut nak tolak baby trolley tu..tension je nanti siap boleh gaduh2 lagi tau

Dee said...

naik cruise? best x? bilalah nk gi naik cruise kt melaka ni ek...

♥ Cik Puan Mimi ♥ said...

rajin kau berjalan sampai ke Melaka yek zana.. balik hari ker bermalam kat sana

kak mimi tak pernah naik cruise kat melaka, tapi pernah naik cruise dondang sayang kat Putrajaya. memang best la.. kebetulan memang nasib baik sebab tak kena beratur panjang..

sedapnya makan rojak tahu.. terasa2 kat mulut ni ha..

ILA said...

wwwaaahhh sunnguh lama rsnyer x drop komen kat cni...

bestnyer jenjalan kat Melaka. Ila mmg teringin nak g cni, tp lom tercapai lg. Padahal bukan x leh singgah kalo blk dari kampung huhu....

Hik..hik..sabar yer BATRICE. Nanti sampai turn baru leh naik. X leh potong Q.

lieya_latif said...

seronokkan naik cruise tu, mesti batrice suke gak, dulu masa lieya naik, si mia laa excited giler, asik nak dok tepi jek, aku risau jek kalo jatuh ke ape.....

shah dah bape kali ajak aku naik menare tu...tapi aku biase laa zana, bukan takut tapi gayat sikit jek (cewah ayat cover)....okey2 laaa aku sebenarnye mmg takut pun ha ha ha haha...pengecut gile aku kalo tempat tinggi2 nie....aku tgk dari bawah pun pale aku dah berpinar2, jantung dah bedegup2 lagi nak naik.....hu hu hu

comel tgk batrice tolak troli tu...rajin anak dare ko ni zana....ni sok besar sah2 ikut baka mama die ni kaki shopping nieh....keh keh keh

Linda Latip said...

huhu besnye nek cruise..apsal kami salu g melaka tknah naik pon mende ni..haha..nek kete lembu yg busuk n asik benti buang toxic ade la hahaha...

anywa zana, kami trn jb naty klu free kite meet up k..tahnye kitorg trun sana naty, zana trun KL..adeih..miss lagik la cemtu

Jue ~ mama DnD said...

ushhh ni yg buat daku jeles tahap terlampau nie..hehehe.. i yg mertua kat melaka pun x p naik lg cruise & taming sari tu...hehehe... so jln sakan lah ek...

wansteddy said...

amboy...comeynya tgk batrice tolak troli kecik tu.. cm dia plak yg beria2 soping! kekekke...

sWeEtdARLinG said...

hurmmm sedapnya makan ABC, cendol rojak tepi pantaii..... hurmmm hurmm hurmmm nyum nyum nyum!! hehehehe...

huggies tu elok ker pakai? anak aku pakai huggies asyik bocor jer... drypers gak elok ngan montot dia..

rasp said...

uish panjangnye q nak naik cruise tu..bab nie yg i tak sanggup nie :(