CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Friday, March 13, 2009

Di Bawah Terik Mentari

amacam tajuk.....leh jadi tajuk novel tak...
he he he........ampun, hutang korang review novel SPBI tu.......nanti arr........
idea x mari lorrr........


yaaaaa........inilah plan dlm kepala i utk mengikut laling hubby ke jb....
nak berpanas2 di bawah terik mentari
di ZOO johor.......he he he.....
..........janji batrice happy.....


Mmg tengah panas ler time kita org sampai tu.....
pukul 2........mau tak panas kan.......menggelegak rasa otak nie......



Zoo Johor nie xde ler best mcm Zoo Negara, Zoo Melaka or Zoo Taiping.......jauh sekali nak dibandingkan ngan Zoo Singapore.......tp jadiler........utk isi2 masa terbuang......utk release2 tension....utk kenal2 binatang tu........boleh ler dari xde kan.........masuk RM2.......berbaloi ler tukan.........


x byk binatang.......yg ada spesies burung, monyet, org utan, unta, harimau, gajah & singa......
kandang pun byk yg kosong..........i pun xde mood nak snap gambar2 binatang tu........jadi ler ngan yg ada nie yerk.......

Pak Belang

Sang Belalai

Si Merah

Tp yg best kali nie
we'll dpt saksikan sendiri proses nak menukar kandang satu family singa....
pergh.........bunyi singa jantan tu, sampai ler ke saat nie masih terngiang2 jer kat telinga....
dia punya bunyi bergema ooo........kuat plak tu.......lebih kurang cam bunyi motor boat.......hu hu hu


from proses penjaga kandang sumpit sang singa dgn ubat pelali ......... tunggu sang singa ala2 tak sedar diri.........sampai ler ke proses mengangkut keluar sang singa keluar kandang ke kandang baru.......sanggup berpanas tu........he he he........

Yg nie ......masa proses nak pindah singa betina......boleh ler korang angkat camtu jer....usung sampai ke kandang baru.............tu pun dah dekat 10 org yg mengusung.........huyung hayang memasing............

Yg nie plak......time nak kuarkan yg jantan ........amik ko......tak cukup 10 org......mmg berat yg amat.......harus lebih dari 200kg berat singa jantan tu..............dia org tak usung.........naikkan atas 4W tu.........tu pun berat jer 4W tu berjalan.........hu hu hu..............

diaorg tengah tunggu singa jantan tu lalok.........


keluarkan dari kandang

korang kira berapa ramai tu..........tu pun x larat lagi diaorg........

i ada amik video time diaorg tengah berhempas pulas nak angkat singa jantan nie ke 4W tu.....tp ntah.......xleh nak upload plak....tensen jer gue...


Nengok arr si batrice......khusyuk tengok org keluarkan singa tu........dah cam rupa katak melekat dah.............tu ngan ayah Ashraf dia...............

jom layan piccas model utk iklan air soya nie plak.......dok berebut ngan papa dia nak minum air.......papanyer pun satu......dah tahu hari panas......setin tu jer yg dia beli........anak dara tu plak, kalu dpt air sejuk.........jgn harap ler org lain nak merasa.........tu pun air beli dari mesin jer....syiling plak cukup2 utk satu tin........nasib ler.........daku dpt tengok sambil telan ayaq liur saja...................

hari panas2......minum soya sedap tau.......!

percubaan utk membuat sign PEACE......x menjadi

ya.........minuman kacang soya sure nanti jadi comel mcm saya ! perasannnnn

Tu jer..............masuk keta anak dara nie terus tido.........on d way balik tu...we'll singgah pekena pisang goreng kat MAWAR........syedaaapppppppp.......tengah2 syok makan.......hujan plak turun.........ingat nak singgah jap kat Danga Bay Street Mall......tp bila toleh belakang tengok anak dara tu dah x sedar diri.......lupakan jer lah hasrat tu...........he he he

dah abis daaa................

16 Kata Mereka:

neezareef said...

wah zana..betuah ler dpt tgk live singa kuar kandang...

npk gaya punye berat singa tuh

ai said...

yelah wei,bertuah kau dpt tengok! pengalaman tu..eeeeee, giler besarkan singa tu! isk...

bukan main anak dara kau. Kusyuk ooo tengok. :)

Jade said...

huhu.. dulu mase skolah kalo join rombongan ke zoo sure i x lalu dpn kandang singa [sbb bunyi die kuat sgt.. kecut perut]

Dee said...

nasib u baik eh..dpt tgk ni zanna..suka tgk batrice..kemain bergaya lg anak dara ni..

Cik Puan Mimi said...

ooo gi zooo. memang zoo JB tu tak berapa best la zana.. tapi ok la kan dari tak de langsung..

cute sangat tengok batrice melekap cam katak tu.. tapi seram plak akak tengok sebab takut dia jatuh kat dalam kandang singa tu.. ishkk gerun plak rasa

cute la batrice pakai topi cenggitu. topi ala2 askar tapi ada pink2 kaler gitu..

Jasfyra said...

yang penting masuk murah zana..rm2 je..berbaloi ar tu kan

rasp said...

hehehehe cute tgk batrice khusyuk melekap tgk singa tu hahahahaha..

...sWeeT uMi... said...

geram nye nengok batrice pakai speck itam tu...

~~ciklinn~~ said...

wah betul2 besar yerk singa tu.. ngeri aku nengoknyer..adoii kalu lah membahammmm....takuttnyerrr..

dikk ngeri aku tgok anak dara melkat kat situ.. hishh seriau... seb baik tukang pegang tu tgn nya besor...

bukan main lagi yerk anak dara tu berposing... spoting sungguh..

Linda Latip said...

waaa teringat waktu bljr dl zana..kitorg salu gak g zoo..tmpt hiburan murh la katakan..msa kitorg p tu menatang sume cam tue² dgn nyanyuk jek hehe..tp kenkwn len kata skrg dh makin ok dah kan haha..

oo batrice tkmo kongsi ye air hahaha ..dh kering maknye..

naty ghazi trn jb,kite round skali dangan street mall tu..kitorg tiapkali trn tahpape, suke sgt round situ..pdhl bkn tgk sgt ngan beli pn..sj rsa kena g..ehe

yong ibu chem said...

best gak tu zana..dapat tonton secara life nya proses memindahkan singa! jarang2 dpt kita tonton kan

jelas ke'excited'an batrice ..hehehehe tgk byk animals.

weg, hang dgn lieya mmg pandai kan menata rias budak2..suka aku tgk dressing budak2 ni tau..

atty's said...

tapi rimau tu cantek..aka hensem..
mesti batrice..happy..dpt kenal2 ngn animals..tu semua

aimi @ kamalina said...

akak dah pernah sampai zoo JB ni..so blh imagine la camna keadaanya... best tu dpt tgk diorang angkut singa.. bayangkan la kalau tetiba singa tu sedar?? mau lintang pukang kan.. hehehe...

viruspadu said...

seronok beno yer si batrice dpt gi zoo

alaaaaaaaaaa teringin pulak nak bawak nisa ke zoo :D

my qaseh said...

Wah bjalan sakan upenya g Jay Bee smbil teman papa tue yea hehe..pndai mama pasang strategi kn hehe..sya dh lma duk Jay Bee pn xpnh myinggah Zoo JB cm kurang mnarik kn..tp btuah Zanna n famili dpt tgk pmindahan singa tue ke tmpt bru kan..sure Btrice sonok sgt2 smp ketiduran dia hehe..

Aza...As :) said...

tak nak komen pasal binatang2 ittew...nak komen pasal anak dara yg comey lotey niii...hehehee...
cuuuteeee sgt2 lah batrice pakai shirt & skirt camtu...aunty sukeeerrr & tergoda youuuuu....bestlah ada anak dara niii....macam2 boleh pakaikan kaaann zana... ;)