CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Sunday, March 01, 2009

MOM of the YEAR

Thanks Hirda for this award.


1) Admit one thing you feel awful about (involving being a mom)
Bila i can't control my temper and lepaskan pada my princess everytime i sentap ngan laling hubby. Sian dia jadi mangsa........Batrice akan merajuk and cakap "nanak awan mama !" and she cry.......rasa sgt bersalah ......coz' dia tak buat salah tp jadi mangsa...........


2) List 7 things you love about your kids, your love doing with your kids, or that your kids love about you.
  • i love ........when we mandi2 bersama dalam toilet sambil dia jerit2 takut air pastu sibuk nak sapu sabun kat badan i...........he he he.....mandi bersama ngan anak adalah saat yg sangat baik yerk kengkawan.
  • i love when everyday time dia balik from her nenek house and see me dekat depan pintu sambil dok sengih2 dok gelak, beri salam and said "mama" dgn muka yg penuh harapan dan penuh sinaran kegembiran.....cheewaaah.
  • i love when she give me a hug. Kiss my pipi kanan, pipi kiri, mulut and gesek2 hidung...but now, no more air liur tertinggal kat muka i...
  • i love to golek2 atas katil and depan tv sambil geletek2 dia sampai dia ketawa tak berbunyi....gamaknyer gelihati sangat.
  • i love when she look like she lost me. She will kelam kabut cari i while i in toilet doing something..........she will nangis2, jerit2 panggil i sambil ketuk2 pintu toilet tu......kejam oo.......tp bila buka pintu toilet, dia akan senggih mcm kerang busuk kat i
  • i love everytime batrice said " antik mama" or "antik aju mama" when i bersiap nak pergi kerja or nak gi jejalan. Bebudak tak pandai menipu ok.....keh keh keh, muntah ijo ler sapa yg dengar nie..........
  • i love everytime batrice nyanyi lagu ciptaan dia sendiri " aku ayang mama ".


8 Kata Mereka:

Linda Latip said...

u REALLY deserve the award dear ;) Batrice is one lucky gal.

eeramaya said...

so sweet.. spend the time with our dotter is the best thing ever..

Hirda Ibrahim said...

kellasssss...dh pandai reka lagu sendiri... :)

aku lak zana, kalu aku sentap dgn laki aku, aku start keta, bwk hardy aku pi jln2, mkn2, pi playground. terus sejuk skit ati....
kalu dok umah cepattt je hati nk panas...

Emy Omar said...

Zana..akak dulu pun kalau sentap dengan husband sure anak jadi mangsa(masa tu Ez la..)sian dia..tapi sekarang tak dah hiks..hiks..

As said...

zanna ang kalo sentap ngan hubby ang batrice jadi mangsa sian ooo...
ya la anak2 ni pandai kan... paling suka bila dia sambut kiter bila balik kejer... aku suka sgt... nanti mesti adriana peluk...

aimi @ kamalina said...

haa..biasala tu zana... kalua kita "angin" dgn hubby... normally anak2 la yg jadi mangsa... tapi rasa tak fair kan... huhu.... ni lah satu bende yg akak rasa cam susah sgt nak kontrol...

mysha said...

ALolo sWitZnyEr akAk.....

Sham Ummi Echa said...

rasa bes jer kan..bila kita penat2 blk keja...tiba2 brlari bdk kecik dtg peluk kita..smbil jerit..yeay..yeay..umi balik..yeay..yeay...