CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Tuesday, March 17, 2009

Bibu & Anak-anaknya

Our Bibu dah selamat melahirkan 5 ekor anak2 yg comel
3 jantan ........2 betina.........on rabu malam khamsi bersamaan dgn 11 Mac 2009
makin meriah ler.........

Tp yg bestnyer......mlm dia nak melahirkan tu
I dah perasan tanda2 awal kucing nak beranak......so, i suruh laling hubby antar dia kat luar....sediakan kotak yg di lapik kain coz' kucing nie kalu nak beranak sure cari tempat yg byk kain...........bising mulut dia malam tu dok luar..........

Esok nyer....xde plak dia kat kotak yg we'll sediakan tu.........x kisah ler......kot dia cari port lain kan..........lastly, on Friday tu (khamis kan i cuti berpoya2 di JB) .......jiran sebelah merangkap mak angkat si Bibu nie gark.........info yg Bibu dah selamat beranak..........so apa lagi.......hip hip hoorey ler i kan........coz' xde ler Bibu tu beranak kat umah nie hah !.........bagus Bibu........bagus......kamu mendengar kata yer..............

p align="center">

Yg ini akan me ambil.......jantan......tp tunggu dia cerai susu baru I bw masuk rumah ler kan......now, dia stay ngan ibunya di rumah nenek angkat no 2 mama nyer........boleh giteww....so, this one i akan namakan as OWED

Lagi sebulan boleh ler kot OWED main2 ngan Batrice........welcome to our family OWED !!!!!!

17 Kata Mereka:

Linda Latip said...

alhamdulillah, dh jd nenek dah zana hahaha.. name buh nm die owed zana?

Signorina Syima said...

zana... nak sekor..SERIUS ni, kalau tak dapat free i nak beli....

~~ciklinn~~ said...

tahniahh..kerana telah mendapat cucu..muhahahhahahhah... nati ko bat sesi bg nama yerkk

Iena@MaMaJannah&Rizqi said...

mak oiii...pecinta kucing tul famili zana ni..
Kak iena tak leh ler..dah cuba..tapi penakut...

mama mya said...

lawak baca komen linda. dah jadi nenek zana kikiki.. kat umah akak x leh ada kucing laaa coz cik mya takut giler ngan kucing.. dulu akak pun suka ngan kucing tapi sejak peknen dah x suka so cik mya pun ikut x suka

re = hair band tue cik mya yg pakai sendiri kalau bab melaram dia suka :)

rambut cik mya akak pakaikan minyak herba tapi sekarang dah tukar ke minyak zaitun... ada taruk minyak x kat rambut batrice?

betul zana berat badan akak sedang menaik nie coz asyik makan manyak jek malam2 hihihi

neezareef said...

hamboi2....comel anak kucing tu

As said...

uihh... comei nyer anak² bibu nih... skali beranak kuar byk la ya... sure batrice suka...

sWeEtdARLinG said...

suka bela kucing yeer... aku ni gemar jugak, tapi nak membela tu malas ler... makin ramai anak, makin kurang minat kat kucing...

aimi @ kamalina said...

rajinnya zana nak jaga anak kucing.. kalau akak, malas laa.. hehehe... naper nama OWED??? dpt mana tu??

my qaseh said...

Comeinya kitten2 tue..sya pn mnat kucing jgak..nk bela tp si Qaseh tue penakut la plak tue yg xdpt nk bela..best kn kalu dt yg manja2 tue geram jer blh buat main2

Sham Ummi Echa said...

ko ni mmg pencinta haiwan ler..syg sgguh ko kt meow nih yer.. kalo aku mmg sori ler..aku geli ngan menatang brbulu hokeh..hehehhe

naper buh owed...apa mknanya tu????

mama mya said...

zana.. jemput datang ke blog akak.. ada hadiah utk mu.. hihihi anda telah di tag :)

SUZIE APAI said...

hehheh....sy geli ank kucing.....

Monkey D Luffy said...

comel! ko tak pernah tgk live ker?

rasp said...

dah bertambah anggota keluarga zana..congrats...

Cik Puan Mimi said...

dah buat surat beranak ke owed tu. hehehe gurau jerk.

wah best la dah ada famiy baru. comel lak tu.. dulu kan masa kucing kat rumah mak akak kat kg tu nak beranak, siap mak akak jadi bidan, memang bising la mulut dia.

zana, tak tau la betul tak, orang kata kucing ni kita tak boleh amik gambar dia, nanti dia mati.. wallaualam.. tak tau la sahih ke tak

Dee said...

cute tp dee takut kucing..hihihi..gelilah..