CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Tuesday, March 24, 2009

After Malacca River Cruise.........

Cruise turunkan we'll kat taman apa ntah.....tp cantik coz' di sana sini lampu yg berwarna warni.......mcm2 ada..........ada Dragon, ada mini Menara Taming Sari, ada mini EOM .......mmg cun2 ler.........teruja beb masuk sini............

See........itulah adalah Dragon............yg belakangnyer tu adalah mini Menara Taming Sari........

meh close up sikit Dragon tu.........

cantikkan............mcm2 ada kat sini............

Sambil dok jalan2 tu.....mata dok tertarik tengok bebudak pakai skaf minnie mouse siap berlampu2 tu...........so, beli ler satu kan......RM5 sajork...........ala, buat syarat jer sebenarnyer....coz' anak dara tu asyik dok menyinggah kat makcik pakcik yg dok berniaga tepi2 tu........mintak belikan bola.........I pening nak layan dia ngan bola coz' dlm keta nanti abis I & laling hubby jadi mangsa dia......so, nak tutup mulut dia tu.......belikan ler benda alah nie........

Sekejapan jer atas kepala dia benda alah tu.......last2 mama dia gark yg kena take over kan.....

Pergi melaka kalu tak ambil gambar SHIP nie mmg x sah kan...........

Adalah dekat 1/2 jam ronda2 kat situ...........pastu gerak ke parking .........laling hubby parking kat parking area depan Menara Taming Sari tu.........menapak ler sikit kan mlm2 tu........I seronok tengok beca yg lip lap lip lap di sana sini.........tp x berani nak naik......coz' tak tahu harganyer kan........nak tanya cam x terbukak mulut ler plak.........dulu my friends pernah terkena......asalnyer cuma nak bergambar2 jer ngan beca tu.......sekali tuan beca nak numpang gambar sekali.......lepas tu boleh plak dia bw member I dua org tu pusing2 area2 situ.....dekat2 jer.......x sampai 1 jam kot...........pastu I tanya ler member tu kena berapa..........amik ko !.....RM50 ............pastu tobat member i nak naik beca lagi.........tu yg i takut tu.........+ takut pakcik2 & abg2 beca tu x larat plak nak mengayuh bila anak gajah nie naik beca depa kan.......sian kat depa............tak sanggup oooo...........he he he........kukuh x alasan I tu.....!!!!

@ Dataran Menara Taming Sari........ramai org oooo........next time ler jawabnyer baru merasa nak naik Menara Taming Sari nie....dah survey harga tiket dah.....dewasa RM10 kekanak RM5. Pastu....sapa2 nak sewa binakular (teropong) RM3 ......tp rasanyer cam mahal plak just sewa jer dah RM3................Bandar Melaka nie mmg happening ler waktu malam.............

Anak dara nie sempat melayan seruling yg dia sempat paw mama dia on d way nak ke parking.....cargas jer tangan dia menyambar..........bukan reti main pun.........berlakon lebih....

Selamat tinggal Melaka.........next time ada masa....we'll turun lagi yerk.........

13 Kata Mereka:

neezareef said...

x penah lg jln melaka mlm2..lawo lak pemandangan rasanye...

wah lawo ler skap ade lampu2

naik beca tu mmg mahal...nak2 yg hiasan melampau tuh..nk gambo pn rm10 tau skeping

sis_nita said...

meriahnyerrr laaa view di malam hari.. yang penting.. dah lama tak ke mek donal.. rindu kat dabel cis begeh..

Jasfyra said...

huh..wajib p melaka lagi ni..teruja baca kisah ko zana.wajib check in satu mlm kt sana..xkan aku nk balik ke kajang mlm2 tu kan..penat lak nanti..eh, dina n ica pon ada skaf mini mouse tuh...cumil kan

atty's said...

tu ler..kty walaupun mil org melaka..lom penah naik beca..tak sampai ati nak tgk pakcik2 bawa den yg gebus nie...rsaa mcm kty lak yg nak bawa beca..pakcik beca lak duduk.

Sham Ummi Echa said...

zana...cam bes jer ko g jalan2 kt melaka nih... naper masa aku pg 2 thn sudah xde pon mcm nih...ker mmg ada tp aku yg x tau...rugi..rugi.. nk kena pg lg la kalo mcm nih..

mama mya said...

bestnye zana jalan2 melaka.. memang meriah melaka di waktu malam.. akak x sempat jelajah melaka waktu malam huhuhu.. batrice terror laa jalan2 waktu malam cik mya tue kalau malam jek nak melentok adussss :)

green apple said...

kapal tu nama dia kapal diana kan?

E.L.L.Y.N said...

mama batrice,
sila amik award n jawab tag eh

Dee said...

batrice kemain lg pow mama dia ek..cutelah lampu mickey mouse tuh..

shi3la said...

wahhh cam bes jerk...syok plak nengok..warna warni gitewww kann..

tp naper haku pegi dolu takder mende nih..ker haku yg jakun..huhu

sWeEtdARLinG said...

ishhh meriah gila.... kalo ku tahu, mesti aku heret gak family gi sana...

rasp said...

cute aa zana pakai hairband tu *ihiks* very the happening ek memalam kat sana :)

Hirda Ibrahim said...

perghhh..
happening melaka now kan? zaman aku study x de pun benda2 ni..
kalu x menarik gak pi time boring2...
weihhh aku suka cekak telinga mickey tu. leh feeling2 kat disneyland kejap kan?
ye la, nk sampai disneyland aku ni leh berangan je la...