CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Tuesday, March 10, 2009

KESAYANGAN PAK NGAH!

Meh nak citer lagi
Batrice mmg sgt rapat & sgt mesra ngan Pak Ngah Iwan (my brother)
everytime balik Tenggaroh .........org 1st yg dia cari sure Ngangah dia
she called Pak Ngah as Ngangah yerk uoll

Kalu sampai2 tu nampak Mak Tok yg sambut depan pintu
mmg dia keras kat situ x gerak2 ler jawabnyer
tp kalu Ngangah dia yg tercegat plak
laju jer dia turun gi menonong mintak dukung ngan Ngangah dia tu


And.......no more anak mama kalu balik kg........sikit2 nak Ngangah
Makan pun nak Ngangah yg suap..........
untung ler ...........Ngangah dia tu rajin nak melayan kerenah anak sedara nan seorang tu.......


Tu belum citer bab nak tido
selagi tak menyelit sama sebelah Pak Ngah dia....selagi tu ler jgn harap dia nak naik bilik
paksa cam mana pun.......x jalan.....meraung2 tengah2 malam nak nyelit sebelah Pak Ngah dia.....
dpt 5 minit menyelit sebelah Pak Ngah....dah wassalam......time tu baru boleh angkat masuk bilik. Pastu esok pepagi nengok dia dah bangun dulu.....turun katil......turun tangga.....dok menyelit balik sebelah Pak Ngah yg ketiduran lagi..........adoiler............

Dan umpan terbesar batrice kalu balik Tenggaroh
sure benda alah nie

tengah panas terik pun dia dok selamba berayun2 kat buaian nie
tp mmg syok pun coz' buaian nie my mum dah pindah ke pokok pelam depan rumah
so........even di tempat yg lebih terbuka makudnya..........korang boleh nengok org lalu lalang kat jalan raya......and org yg kat jalan raya tu pun leh skodeng ko kat atas buiaan tu............
tp angin sangat2 sepoi2 bahasa ooooo meniup
mmg best arr.......lagi2 kalu dok sini sambil baca novel...........he he he


18 Kata Mereka:

oli said...

mesti ngahngah batrice kuat layan batrice...
macam asha, kalau kat rumah mesti melekat dengan adik pompuan dan adik laki saya...

atty's said...

ngahngah..rajin layan anakbuah..

SUZIE APAI said...

budak kecik ni kan, mesti ader sorg insan yg dia suker rapat tau.. bagus la, senag bergaul. Eh, duk tgaroh baper? dulu my mil duk tgaroh kt..tp skang dh pindah kota tinggi...rindu lak nk g pulau sibu

Puan Iza said...

Rapat betul batrice dgn ngahngah dia kan....ni sbb ngahngah dia rajin dok melayan dia kot....:-)

Mummy Dasy said...

wah rapat batrice ngan ngangah dia... Danish & Daneen lak takut ngan pakngah coz jarang nmpk muka...

yong ibu chem said...

ewah anak sedara kesayangan jugak ye. cam chem gak la..anak buah kesayangan mak ngah nya..dia lagi rapat dgn adik aku tu compared dgn ibunya sendiri ni tau..huhuhuu

zana, recipe tu ada kat pc opis aku. aku kat umah ni. nanti esok aku tepek kat entry ye..ok?

yong ibu chem said...

re: tapi klu sos black pepper ni aku ingat lah ingrediants nya :

seulas bwg merah diracik halus
seuals bawang putih diracik
200-250ml air
1 tbsp black pepper dalam botol tu..yg kasar2 sikit tu
30gm Demi Glace Brown sauce Knorr.
1 sudu whipping cream.

mama mya said...

sonotnye batrice ada pakngah :) leh cik mya tumpang sama hihihi

Dee said...

manja ye ngan pakngah dia..tp buaian tu kalo i naik pun best zanna..mesti berebut ngan anak2..hihihi..

Hirda Ibrahim said...

kalu batrice dgn ngahngah..hardy dgn cu mimi...
tapi time tido tetap cari mama...heheh

aku pun suka buai camtu koo..nak2 dok bwh pokok rambutan yg byk buah..sambil berayun, sambil menyunyah buah rambutan sambil kena angin sepoi2 bahasa..perghhhh...

Monkey D Luffy said...

yg hensem jugak dia nak... hehe

apisz said...

duk kampung memang best..lagi2 suasana yang damai dan sejuk...

(^_^)

lieya_latif said...

zana, ni same kes cam mia ngan leo la nie....berkepit ajek....bile leo dah kawin ni sian tgk die....terase kot ketiadaan tu...sok2 batrice pun same nanti...bile ngahngah die dah kawin nanti....he he he h

rapat tul dieorg kan....sampai kan makan n tido pun nak ngan ngahngah die...tapi best zana, leh ko rileks sikit...

oooo patut le ko leh abiskan novel yg tebal tu kejap jek..rupenye batrice berkepit ngan ngangahnyer ajek....he he he

Cik Puan Mimi said...

wah memang nampak jelas dorang tu rapat.. agaknya sebab ngahngah tu rajin melayan dia kot.. ialah sesekali balik kg kan. memang la best kalau layan anak sedara..

kau dah abis baca novel tu ker.. best tak citer dia.. sad ending ker happy ending.. batrice yagn main buat tu ker, kau yang baca novel sambil duduk kat buai tu.. hehehe gurau jerk

Sham Ummi Echa said...

oo..batrice rapat ngan ngangah yer.. untung ler ko..leh la rilek bila blk kg kan... cam aku pulak..echa xde org yg dia rapat sgt..tp kalo blk umah PIL aku... ramai anak2 buah ngan SIL yg suker melayan dia.. so aku pon dpt le rilek sket tgk tv...heheheh

mrs khairul said...

wah kalo aku suka bila blk kg kanda asik nyelit kat makcik pakcik dia..so aku ble lak nyelit kat makbapak aku plak..hahahaha (maklumlah i kan jarang blk kota)huhuhu...

manja u si batrice nih..smpi tido pun xmo ngan ko..apalah penangan ngahngah dia tu yek..

weh buai tuh cam best jek..sure ko pun tumpang sekaki kan dok kat situ smbil baca novel ko yg terbaru tuh..serius tebal giler novel ko beli tu???larat ko baca ek?kalo aku kem salam lah................

Jasfyra said...

kdang2 best gak ada org layan anak kita kan..hehehe

reen said...

salam prknaln dr orng kluang..orng tnggaroh ke?tnggaroh brape?