CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Sunday, March 22, 2009

Nun Di sana Ku Lihat HIJAU.........

Xtvt hari jumaat petang after balik dari opis.........i angkut laling hubby dari rumah ke rumah MIL.......ambil Batrice and.........berdessup ke Bandar...........isi perut marrrr..........pastu, Laling Hubby ckp :

"jom mama gi nengok pokok2 kat nursery..........papa nak beli pokok nak letak kat tepi rumah ler...."

dan sudah pasti jawapan dari isteri mithali adalah :

"JOM"
We'll ke nursery kat jalan Yap Tau Sah..........orang kluang tahu ler jalan nie kan.......org luar kluang....senyap yo.......malas i nak buat peta bagai plak ................
2
Dalam byk2..........i dok berkenan kat pokok nie..........tp adalah MAHAL di situ......satu pokok siap pasu dah RM45........tu baru sepasu.......kalu berpasu2.....huuu...........x sanggup ler plak membayar nyer kan............takpe....later2 dah kaya sikit ler ler beli barang sepasu dua kan......


Laling Hubby buat lawatan kehormat...........tangan kat belakang cam dia plak tokeh nursery nie........mana Uncle nie.......nak tanya harga pun susah lorrr..........asyik ilang jer......nak jual ke x mau uncle oit!!!! dan seperti biasa........Mem kecik kat belakang mengekor jer.........

ha.......yg dok seksi tu ler tokeh nursery........apahal lah ko uncle.......petang2 hari pun x berbaju ker...........nie i pejam mata tau nengok uncle tu bukak aurat..........ha ha ha.......boleh percaya ker?.....

Dah dpt dah pokok mana yg berkenan di mata dan berkenan ngan poket.......harus ler sedar diri kan.....beli yg murah2 jer................sambil dok nunggu tokeh buat kira.....i pun snap sana snap sini...........nie minta izin ok............betul...........i mintak izin ngan Uncle tu............cam sweet jer kan kalu buat kat rumah nie...............

Yang nie kalu ada air terjun lagi cun..........letak dlm rumah pun ok.........tp..........emmmm.........x yah mimpi ler.........harus hari2 i jadi org gaji asyik nak mengelap air satu rumah.........x leh caya lorr ngan Mem Kecik sorang tu...............

dan ................taarraaaa..........dlm remang2 senja......nampak tu laling hubby i gigih nak cari idea letak pokok yg di beli tu...........tu ler pokok yg sesedap mata memandang and sesedap poket keluarkan duit..........dua pokok RM28 ............ok lah kan..........later2 bertambah ler pokok2 kat area situ.................

Lepas nie nak cari pokok Keladi Gajah plak ler.........kan papa kan........!!!!!

12 Kata Mereka:

yong ibu chem said...

bagus kau zana, rajin berbudi pada tanah..

Idida Aziz said...

seronok baca entry kali ni psl ni la juga hobi k ida dr kecik....berkebun...xkira la bunga ke sayo ke atau pokok buah...semenjak dok kl la tpaksa lupakan dulu hobi....

Lindah: Kamal: Nuha said...

wah bestnyer nak tanam pokok...cuma nak jaga pokok tu yang parah sikit..kena rajin siram..bagi baja...dan macam2 lagi...tapi puas hati bila tengok tumbuhan tu hijauuuuuuuu jer

neezareef said...

pasni kalo laman dah siap leh tnjuk tauuu

sis_nita said...

meriahnyerr pepokokk.. kita pon suka gak tanam2 ni.. cuma malas jerr nak jaga.. kalo cari pepokok pon jenis yang tahan lasak.. tak perlu jagaan rapi..

Jasfyra said...

hubby ko sama cam hubby ku..suka tanam pokok.bini dia je xsuka..kekekeke

pssst, tq eh sms arituh.kagum tol aku ngan bandar melaka skg ni..nak2 lg kt dataran pahlawan tu..harus aku p lagi ni..

Hirda Ibrahim said...

rajinnya korang menanam pokok...
aku rajin beli je. nk jaga malas. semua laki aku le yg buat..hehehe

betui ko, laki ko cam rupa YB pi melawat kawasan..hahha..
kita ni leh berangan le nk ada fountain bagai kat umah... satgi kita yg stress, umah asyik basah.

♥ Cik Puan Mimi ♥ said...

cun ler rumah kalau letak pokok bunga banyak.. redup jerk mata memandang.. untung rumah bawah zana, boleh deco landscap macam2.. buat cam taman mini.. rumah zana tu pun corner lot kan..

kalau rumah cam akak ni, memang tak de can ler nak letak pokok, ada kang kiok pokok tu sebab tak cukup kena matahari. hehehe

Sham Ummi Echa said...

wah..rajinnya korang nih nk brcucuk tanam... pokok apa ko beli tu.. aku pon minat kalo ada fountain bagai kt umah..tp xde tmpt nk buh.. pas2 anak2 kita yg baik ni pon kang..bkn reti nk tgk jer air tu mengalir...harus ler tgn2 comei dorang tu sibuk usik sana usik sini kan...heheheh..

tp aku berangan kalo beli umah yg ada laman nnti..aku igt nk tanam pokok cili ker..apa2 jer la pokok yg leh aku guna nk masak... senang..xyah g kedai..petik jer terus masak kan..

rasp said...

takpe sis, slowly slowly u buat lelama harus lawa lanskap umah u, sejuk mata memandang :)

SUZIE APAI said...

warghhhh...berseri le umah kamu nti....

@t00neY r00neY® said...

leh kurangkan kn global panas nih