CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Wednesday, March 25, 2009

Lunch Weekend Yg Simple

Sampai rumah.......ketang ketung I sesorang2 kat dapur.......nak siapkan lunch.........anak dara tu.......nyibuk kat hall sesorang gark.......laling hubby?........projek hijaukan laman umah dia ler........

I masak apa?...........ala, org x reti masak nie........sure ler masak yg senang2, yg mudah2.....yg simple2...............nie jer lunch kami.............

sambal sotong feveret laling hubby & me too


sayur campur .................yg sedap di ratah camtu jer..........

and.........ikan goreng......feveret batrice..........

Dah siap makan...........dua beranak tu terbongkang kat hall........kekenyangan & kepenatan....

I plak?...........xde maknanyer lah I nak tido siang.......kan.....lgpun dah lama x amalkan tido siang kecuali bila we'll balik Tenggaroh....yg tu, mmg sessi makan tido makan tido jer kalu @ kampung..........so..........apa lagi.......ngadap lappy ler...........update blog.........& jejalan @ blog korang .........korang.......dan korang..............


17 Kata Mereka:

Jasfyra said...

simple tp sedap..
tu yg penting

mama mya said...

hahaha nengok ikan goreng feveret batrice tue ingat kat cik mya.. ada satu kali tue cik mya songlap ikan goreng sekor kat dapur nursery hahaha

sedap2 kalau masak lebih2 tue pos laa sini sikit hiks :)

*Azie* said...

ala simple lg ker mcm tue..sedap tau terliuq aku tgk

neezareef said...

sayur cmtu mmg fav sy skang..masak byk2 pstu ratah..syokkan..sambal sutun pn fav sy gk tuh...ikan goreng lak pn jd fav anak dara sy

tgk tu..smpai dua2 pn tebongkang..kekekee

Mummy Dasy said...

simple² pun smpi 3 macam.. uish dahsyat tu

en_me said...

perghhhh, ikan kering goreng tewwww..

Puan Iza said...

Makan yg simple2 cam nilah sedap....aku pun suka ikan goreng tu...yum..yum...

Big Mamma Bukhari said...

simple itu yg sedapnya zanna.. tp nak menyediakan ini pun makan masa jugakkan? bukan main campak2 gitu aje.. nak masak nasi lagi.. bt air lagi.. nak menyediakan tempat makan lagi.. nak suap makanan masuk ke mulut lagi.. hehe.. apa2 pun kak t puji, zanna rajin..
kak t pun jaranglah tidor siang.. mana taknya .. ngapad pc ajelah kejenya.. hehe..
tq ye.. nanti kak t tgu emel zanna.

Hirda Ibrahim said...

aku yg terliur ko...
sayur campur tu fave aku sgt! bagi aku satu periuk besar pun leh habis (nampak sgt kuat melantak kan? LOL)

eh, aku pun x leh nk tido ptg now. apsal ek? dulu zaman anak dara, senanggg je nk tido. now kalu terlelap pun max 30 mins je.

liwaniel said...

sedapnye sambal sotong tu

.:nhalilah:. said...

waaaahh.. sedapnye sambal sotong tuh.. lama gile tak makan.. sejak pantang mmg tak makan seafood.. pastu la ni kena tunggu 2-3 bulan baru boleh makan.. huhu..

Sham Ummi Echa said...

yg simple tu la yg paling brselera tau.. nak2 tgk ikan goreng tu...peberet aku...

ko x tido siang ker zana??? kalo aku ler kan...kalo weken siang tu dok umah..mmg konpem la aku membuta.. lps jer setel keja umah sumer...dlm kul 2 tu..aku pon brlayar zzzzzzzzz sekali ngan echa.. selagi echa x bgun..selagi tu aku x bgn.. hahaha.. kdg2 tu mau smpai 2-3 jam ko... tp apa2 pon brgantung kt echa.. lama dia tido..lama la aku tido...da ptg2 sket baru ler nk kuar umah...heheh

Dee said...

sambal sotong tu sedap zanna..huhuhu..

Jue said...

zana...sodap yer makan lunch tuh, teliur jer tgk. tp dlm keadaan pembawakan budak tahap awal nih, sema makanan tu payah nak masok, takot tekeluaq balik sema....

aimi @ kamalina said...

sedapnya exp sotong tu...favourite akak..tapi cik abe tak suka... geram tau, tapi best gak..sebab bila masak, akak sorang je yg pulun..takde nak share dgn sapa2.. ahakss...

Mak Su said...

wow! kelaslah! itu simple tu :)

~~ciklinn~~ said...

dik lauk ni sama dgn lauk aku hari nie.... huhuhuhhuhuhuhu

hahhah manusia2 kekenyangan bergelimpangan ha.....sepesen batrice tido dgn papa dier....