CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Tuesday, March 17, 2009

Lontong vs Lontong Darat.........

Ada dua tiga org frenz yg tak sure ngan Lontong Darat kan........he he he
rasa2nyer kat Johor jer kot jumpa Lontong Darat nie...........

kalu Lontong biasa berkuah lodeh.......ada sambal kacang........ yerk........

(kredit to mr. google)

tp Lontong Darat nie kering. X berkuah lodeh........sama gark ada sambal kacang.......cuma kekadang diaorg tambah rendang daging or rendang ayam...............sedap .........bergantung pada sambal kacang nyer ler .............

(kreadit to Mr. Google)

Lontong Darat kat Wak Tunut tu mmg marveles ler di tekak i..........rendangnya pun.....wallah.....cukup rasa ler................

So........sesapa yg kot2 tersinggah ke Kluang nie.....jemput2 ler ke Warung Wak Tunot di Kg. Tengah tu yerk................senang jer nak cari kedai Wak Tunot nie..........from Bandar Kluang, korang terus jer jalan ker Mersing........sampai area Sek. Men. Sultan Abd. Jalil or SSAJ .......dpn sikit ada simpang ke Kg. Tengah......masuk simpang tu and terus sampai korang jumpa simpang tiga kat area kubur..........Belok kiri........lepas sekolah agama.........kat situ ler Warung Wak Tunot........ (lieya..........jalan nak ke rumah atuk lieya ler ..............)

I suggest order Lontong Darat or Lontong biasa and Soto..........mmg meletup ler...........pastu, leh jugak rasa rempeyek and kek yang di jual kat situ.........homemade ok .............opppsss lupa plak.......kalu nak order menu di atas tu.........time b/fast jer.......masuk tengahari dah ada lauk campur..........pun sedap2...............petang plak, yg specialnyer.........Mee Bandung.......... mmg sangat puas hati lorrr............


9 Kata Mereka:

my qaseh said...

Wah dh terliuq ni Zanna..harusss ke Kluang gak weekend nih huhu..pepe t sya roger laa yea kalu ke sna..

neezareef said...

tu lom cter lontong goreng lg diorg pening sama org johor..
kekekke

Idida Aziz said...

zana...kdg2 k ida main campo2 gini gak kalu time2 raya tu kan..
rupanya ada nama khas juga yer...hehehe

Puan Iza said...

terliurnya.....baru tau beza antara lontong darat dgn lontong biasa tu....

Dee said...

oic...thx for the explanation..hehehe...nmpk sedap...harus nerai..

lieya_latif said...

wei jahat la ko zana....aku dah lapo lontong nie......uwaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!! he he hehe

aku lik johor bulan 5 nanti, hari buruh tu, aku nak gi laaaaa....aku nak cari...tapi harus kene pergi susup sasap laaa sebab aku malas nak singgah umah atuk aku....aku kan ala2 cucu lupe daratan....hahaahahaha

kalo jalan tu mmg aku familiar sangat ler......hi hihi dulu lik johor mesti gi old town white coffe tu, bile dah haram, aku gi jumpe wak tunot ajek laaaaa he he he

Jasfyra said...

ooo...baru aku tau ni nama dia lontong darat.maknanya aku penah mkn lah selama ni..hehehe

rasp said...

uish very the terkecur one i see tau..yumm yumm! me sukak both lontongs!

yong ibu chem said...

ohh baru kini ku tahu apa itu lontong darat bagai...hehehehehe

sodap tul mkn lonton dgn kuah kacang plus rendang!

perghh