CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Monday, March 23, 2009

Projek Laling Hubby

Sabtu kami ke Melaka...........nie projek Laling Hubby..........
insya allah........berbudi kepada tanah akan berhasil kan...........ha ha ha....

Destinasi ke Sg Udang ..........kebun Agro...........utk beli benih lada cili & semua peralatan ........

Laling Hubby nak start buat projek Fertigasi Cili............chayok papa chayok.........Kami order dulu utk 100 pokok cili - jenis cili taiwan ....... and 100 pokok lada besar...........by next 3 week ........ datang balik utk ambil cili yg dah di semai..........means, tinggal transfer ke dlm polibag and atur kat rumah hujan............tetiba plak i excited nak jadi petani nie.....ha ha ha

Uol's bayangkan ler nanti kebun i kelihatan cam nie............lalalalal.......insya allah kan....yg nie, tuan kebun tanam kacang bendi.........yg depan nun baru pokok cili............best ooo nengok kebun org cam nie...............semangat nak berkebun tu berkobar2...........meh papa, bekerja lah kite sekuet nyo...................

nie anak pokok cili taiwan............now, trend cili taiwan.........buahnye jenis besar2 panjang.......lagi pedas dari cili kampung..........kata tuan kebun lerr............

nie Mem kecik............panas2 pun nyibuk gark nak ngikut papa dia buat lawatan ...........

Jom layan piccas batrice sementara Laling Hubby I tu dok berbincang ngan tuan kebun yerk......panjang bebenor citer mereka..........

Nie muka mem kecik tengah buat projek......projek apa?...........tahu sama tahu jer lah yerk......ha ha ha.......dia nyer bau..........pengsan mak !!!

lepas tu boleh senyum lagi kat mama dia nie.........poyos nyer princess...........

Bila dah boring xde benda nak layan kat luar tu..........dia nyibuk nak masuk dlm.......nengok arr....menangis bagai hah nak masuk kacau papa dia plak..........I bukan x kasi masuk....tp cam mengganggu plak laling hubby nak discuss ngan tokeh kebun tukan.....udah ler mem kecik nie x reti dia..........

Nie lah pasai nyer I x nak kasi dia masuk dlm.......nyibuk nak ambil pek2 biji benih tu hah !........kalu x kasi dia menjerit..........trademark dia nie skang......sikit2 menjerit.....sikit2 teriak.....

almost 2 hour kat sini...........so........lepas tu kami ke sana plak.................!!!!!!

15 Kata Mereka:

~~ciklinn~~ said...

mmg bagus dik berbudi pada tanah... laki kaupun sibuk nak tanam cili nie...tapi takdo tanah... huhuhuhuuh

sis_nita said...

laa ni merata orang cari benih cili ni.. market bagus..

rasp said...

wow! bestnye dah start buat bisnes nie! caiyok2 zana! smoga sukses! kalo sesapa nak marah2 u nanti, u leh free2 je 'cili' mulut dorang nanti nie ngehehehehe

Mummy Dasy said...

mmg ramai yg nak wat fert. cili ni.. me ada 1 quot aritu dah terbuang lak tapi kat skudai..yg zanna siap ngan umah pam air ujan ujan semua ke camne..lg 1 yg ngah femes ni penanaman herba pun leh cuba gak...

♥ Cik Puan Mimi ♥ said...

adoi.. dah tulis panjang2 hilang la plak.. tensi tensi..

wah tak lama lagi hemlin boleh la jadi usahawan yang berjaya.. petani moden yang berjaya.. akak tumpang bangga kalau projek korang berhasil nanti. boleh la akak datang kluang gi melawat kebun cili korang tu nanti. hehehe kiranya lawatan tapak la ni.

Dee said...

bagus zanna..berbudi pd tanah..mmg x rugi..sukerlah tgk kawan2 berjaya..

atty's said...

bagus zana..lepas nie insyallah zana & hubby akan bergelar ushawantani yg berjaya insyallah amin

Jasfyra said...

wah bisnes cili..cili mahal wooo skg.bagus hubby ko wat bisnes ni

umiaiman said...

hmm patut la sepupu kiter kat seremban nu pun dok tanam ni rupa nya byk permintaan yer..

aimi @ kamalina said...

wah......menarik tu... kalau cik abg akak tgk ni mesti dia teruja...dia pun minat bab2 pertanian ni...cuma skrang tgh fokus kat kedai mkn lak..mcm2 laa... kita as wife ni, ikutkan ajelaa...

zana... apa maksud pastu kami ke sana pulak??? hehehehe...gi sale HABIB ker???

Aza...As :) said...

bagus betullah jadi petani & usahawan muda nii...cayalah papa batrice :)...esok besar batrice bolehlah jadi usahanita pulak...(eerkk betul ker ader perkataan tu??? :) )

my qaseh said...

Bgusnya mnat bkebun kan..berbudi pd tanah dpt rzeki nti kan..mdah2an bjaya yea

As said...

wah,.... bagusnyer laling zana... nak dia buat bisnes ni... masyuk tuh nanti ... bukan senang oo nak buat menda ni... kena sabar...
ala comei nyer princess ni... skang ni suka tgk bebudak pompuan pakai legging... so cuteee

eija28 said...

sg.udang nie kat area mana zana?kg nenek eija kat sg udang...melaka....dekat dgn sawah ke kebun cili tu?

ai said...

bagusnya laki kau. pandai jana pendapatan keluarga... :)