CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Tuesday, March 31, 2009

Al-Fatihah buar Arway Roy

Semalam tengahari dlm bad news from hubby...
Roy meninggal dunia.....terlibat dengan kemalangan
al-fatihah buat arwah........

** terkilan sangat coz' I tak ambil gambar arwah penuh.........nie aje kenangan yg tinggal **

minta permission from boss utk balik awal...nak pergi menziarah........sampai jenazah dah ready utk di solatkan.............and then ikut ke tanah perkuburan utk pengebumian jenazah........sgt tersentuh.......w/pun just kawan jauh @ saudara jauh.........rasa tersentuh sangat2 bila mengenangkan kembali saat2 berjumpa dengan arwah 2 bulan yang lepas..........mcm x percaya arwah pergi secepat itu........berat mata yang memandang, berat lagi bahu yang memikulnya....

Tp.......sy sangat sedih bila mengenangkan nasib wife & anak2 arwah yg masih kecil itu
wife arwah x bekerja coz' menjaga anaknyer yg bongsu (Aina - ingat! citer besday batrice yg di sambut sekali lagi bersama Aina) ........mempunyai sakit jantung.......and Aina fully b/f until now......sebaya ngan Batrice.............

Semoga kak ina & anak2 tabah mengharungi hidup tanpa insan tersayang.....
Semoga Allah mencucuri rahmat ke atas arwah Roy..........
Al-Fatihah.

(*** tetiba terlintas di fikiran I, if situasi ini berlaku terhadap I.....mcm mana lah nak di teruskan hidup ini tanpa hubby di sisi..........semoga hubby di panjangkan umur dan di jauhkan dari segala keburukan .........amin.........kalu nak pergi pun, biarlah I yang pergi dulu...............)

14 Kata Mereka:

eeramaya said...

tu lah kan.. nauzubillah.. jgn lah kadi pd kita.. tak dapat nak dibayangkan...

sis_nita said...

AL-Fatihah tuk arwah.. Salam takziah buat keluarga yang ditinggalkan.. harap si isteri kuat menghadapi dugaan ini..

sebagai sedara seislam, kita doakan agar roh arwah dicucuri rahmat oleh ALLAH s.w.t

AL-FATIHAH..

Mummy Dasy said...

al-fatihah tuk arwah.. nauzubillah minta² ah dijauhkan pada kita

Qasehku said...

Al-Fatihah tuk arwah..dn salam takziah tuk keluarga arwah..mdah2an kita d jauhkan dr sgala pkara yg tk d ingini..aminn

umiaiman said...

Al-Fatiahah utk arwah.. semoga isterinya tabah.. sedih plak yg membaca ni..

☆ lieya latif ☆ said...

alfatihah tuk arwah, semoga beliau ditempatkan di kalangan org2 yg beriman....

aku ingat zana, aina tu.....sian wife die kan , dahle tak kerja....pasni kene jaga anak .....makan pakai dieorg lagi.....semoga die tabah menghadapi dugaan hidup....

betul tu, aku pun terpikir kate2 ko yg last....aku tak sanggup....aku tak sedia lagi...byk bende yg perlu aku lalui dgn bantuan suami...harap kak ina tu 'kuat'....

eya said...

Al-fatihah buat yg telah pergi. segale2nye sudah tertulis.

aimi @ kamalina said...

Al-fatihah..mmg menakutkan laaa...pergi diusia muda ni... akak pun sama cam awak zana..pernah gak imagine & selalula berdoa jgnla apa2 terjadi pada hubby...tak taula nak hidup mcmana kalau takde dia...

~~ciklinn~~ said...

alfatihah utk arwah....kesiannkan bila tingat situasi anak bini dier... sebg kawan kena selalu bg semngat kat dier...semoga dia tabah menghadapi ujian ni yer....

dik aku kan sellau ckp kat lakii aku kalu dia mati aku tak tau nak hidup camner... dahlah tak keje.. huhhuhuh mintak jauhlah semua2 tu....

Jasfyra said...

sedihnya...
salam takziah juga kepada keluarga arwah

Big Mamma Bukhari said...

salam..
al-fatihah..
takziah buat keluarga arwah...

Monkey D Luffy said...

al fatihah

ai said...

Salam takziah utk keluarga arwah :(

Al-fatihah...

Dee said...

takziah..Al-Fatihah..moga rohnya dicucuri rahmat..moga keluarganya tabah menghadapi dugaan hebat ini..