CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Tuesday, March 24, 2009

Malacca River Cruise

Dlm kul 9 gark ler baru dpt naik cruise nyer........xpe....jenuh menunggu sekali dpt naik rasa berbaloi lorr...............I rela u............so, pada sesiapa yg datang melaka nanti........and teringin nak naik Malacca River Cruise nie....I suggest naik waktu malam..............baru ler ada feel tengok lampu sepanjang sungai tu............pemandangan mmg MELETUP uol's............sana sini lampu........mmg puas hati ler ...........kalu siang kurang sikit ler kot tahap keindahan panoramanyer tu..............

(sila lah korang abaikan mama batrice yg muka berminyak cam boleh kikis buat goreng ikan tu yerk........and abaikan jugak dagu ku yg bertambah2 lapisnyer.........)

Korang saksikan ler aksi2 si Batrice nie.........punya excited and seronok naik boat......we'll naik boat yg namanyer HANG LI PO...........he he he

Paling cantik pemandangan @ Kg. Morten........mmg cantik lerr...........rumah2 tepi sungai tu di hias ngan lampu2 yg berwarna warni........rumah2 kampung yg masih terpelihara.......for sure ler kerajaan negeri support utk ubahsuai and maintenance kan.........tp mmg cantik ler...........di sana sini adalah lampu yerk kawan2................rasa cam @ Hong Kong pun ada nie !!!!

Anak dara tu sepanjang perjalanan.............asyik dok melambai kat boat2 lain.........org2 yg lalu lalang kat walkway tepi sungai tu pun abis di tegur nyer.............


dan paling x tahan bila minah kenit nie pun sibuk nak pakai life jacket........i lupa plak kat depan ada life jacket utk bebudak.........so, nak kasi minah nie dia.........pakaikan jer lah life jacket utk org dewasa tu............mengada2 lebih..................

Perjalanan menaiki boat about 45 minit. Mmg rasa excited ler..............x caya? korang try ler pergi...............

14 Kata Mereka:

neezareef said...

cam besh je naik mlm2..byk lampu

Syasmeen said...

wah bestnya zana...asyik jln2 je kena p gak nih heheheheh cantik ngan lampu2 tuh

Puan Iza said...

Cam best jer naik cruise nie...iza pun nak gi melaka gak aal blan 4 nie...mana tau ada rezeki bolehlah merasa naik cruise nie...

ai said...

HAIH..aku ni kalau balik alor gajah, tak penah aku nk gi merayap kat Melaka tu. Dah lama tak pegi jalan sana. Tengok gambar kau ni mcm teringin lak nak pegi. Nnt balik lagi skali aku nk angkut mak + abah aku skali la.. :D

ibu 2AZ said...

sonokkan, kami pun dah naik 2 minggu lepas...hehehe..

lieya_latif said...

oooo zana naik malam yeak....ari tu lieya naik petang....malam tentu bestkan...sejuk ajek.....ramai jugak kan malam yg ko gi naik tu.....kalo aku lik melaka ari tu, leh kite jumpe kan

batrice nampak hepi betul lah....boleh bawak gi jalan2 lagi pasni kat melaka ....

farah amoi said...

wahhh...zanna best kan naik boat tuh
kami x tau pon tepi-tepi tuh dia akan bukak lampu

sbb masa g aritu...waktu siang
so, no meaning ler nak naik boat kalau sekadar nak tinjua umah tepi-tepi tuh

memang berbaloi la kan ngan rm10

penah tgk lam email je
memang memukau mata

Iena@MaMaJannah&Rizqi said...

memang kg morten tu cantik..kemas jer..rumah pun tradisional..
kak iena dah p, cuma tak bawak lagi J&R..
kelako jer batrice pakai jaket tu..besau..

Jasfyra said...

oo..bagus tol info ko ni zana..sbb aku dah plan nk p cuti2 melaka nanti..leh ar naik mlm cruise nih..dia sampai kol bape eh?

Emy Omar said...

Zana memang pun kalau naik siang memang takde yang menarik nye langsung..he..he..(oppsss marah orang Melaka nanti..,ada pulak yang kena halau keluar dari menumpang kat Melaka ni kang) tapi sungguh tau tapi bila malam syiok la..dapat tengok lampu pastu ada dondang sayang kat kg morten kan..enjoy la sikit

♥ Cik Puan Mimi ♥ said...

best tengok korang berpoya2 naik bot tu.. jeles tau.. batrice nampak excited sangat.. ialah pes time kot..

akak pun nak request la naik bot ni bila gi melaka.. tapi bile yek nak gi melaka?? heheheh

eija28 said...

mmg best naik cruise waktu mlm...sejuk jerk...brape hengget zana naik bot nie??ingat nanti nak naiklah cruise...batrice x takut erk naik cruise?

Sham Ummi Echa said...

ni nk kena plan coti2 melaka plak nih...daku nk gak merasa naik cruise tu..

rasp said...

nampak bebenor ur lil' princess enjoying herself!
aritu i nak naik tapi ntah camne tak jadik pulaks..next time aaa naik..